Raggarna lever kvar på Värmdö

Spread the love

Där ser man…kul att den kulturen lever kvar.

car_169

“Även fast raggarsäsongen är långt borta mekas det för fullt bland motorklubben Rough Stuff Cruisers medlemmar. Snart invigs deras nya klubblokal, som kommer att stå öppen för alla bilentusiaster.

Starkt fäste
Även om Sveriges raggare blivit mer sofistikerade med åren skulle det vara fullständigt otänkbart att påstå att deras intresse för musiken och framförallt bilarna, har minskat. På Värmdö lever raggarkulturen kvar.
– Vi brukar kalla Värmdö för “lilla Dalarna”, det är så många som kör runt med veteranbilar här, vissa av personerna vet vi inte ens vilka det är, säger Steven.
På verkstaden öppnar Holger upp dörren till sin Cadillac 49´a. Vid backspegeln hänger ett par tygtärningar och sätena ska snart sys upp inför nästa säsong. Sin första jänkare köpte han i 20-årsåldern, en Chevrolet Impala, och sedan dess har en mängd olika bilar passerat i hans liv.
Livsstilen är kostsam. Förutom utlägg för bildelar, lack, färg och inventarier försvinner en hel del pengar ner i de törstiga amerikanska bensintankarna.
Miljövänligt? Inte särskilt. Men det visar sig att ett visst miljötänk även nått hit:
– Vi har faktiskt en medlem som installerat en etanoltank i sin amerikanare, säger Holger och ler.”

Läs allt här