Civilkurage eller mobbare?

Spread the love

Flicka blir våldtagen, ensam, ryktesspridning och utfryst… alla vänder henne ryggen. SKANDAL!

Vuxen ansvar?  Det verkar inte längre spela någon roll vilka fina titlar vi har då vi inte längre vet vad som är rätt och fel i samhället och kan föregå med gott exempel.

Programmet berättade om den 14-åriga flickan Linnea som våldtogs på en skoltoalett av en äldre pojke. Efter våldtäkten tog både elever och vuxna i det lilla samhället Bjästa utanför Örnsköldsvik pojkens parti. Bland annat startades en Facebookgrupp till stöd för pojken som snabbt fick 4 000 medlemmar. På flickans skolavslutning – som hon dock inte själv ville närvara vid – möttes pojken med öppna armar, trots att han flyttat till en annan skola. Prästen sade efteråt att han tyckte det var en fin gest. När reportern frågar prästen hur det påverkar den våldtagna flickan att gärningsmannen tilläts dela ut blommor i kyrkan har han inget svar.”

Bor vi i ett land av vuxen mobbare?  Se videon och fundera över hur du skulle reagera om liknade skandal skulle ske i din närhet?

Det är lätt att förstöra andras liv och Bjästa är inte den enda orten där häxjakt förekommer och lär inte vara den sista heller om inte vuxna visar ( istället för att gotta sig i skitsnack) våra ungar på gott omdöme och säger ifrån.

Det är bara starka kloka människor som törs visa på civilkurage och små elaka fegisar som gör andra människor illa. Gillar man rykten så säger det mycket om personligheten….

Video

Bjästa: Präst riskerar jobbet

Update!

Amanda – den enda som vågade ställa upp

3 comments

Gurkiss Scrappande

Ja jag tycker detta är fruktansvärt rent ut sagt fy….

Men jag kan tala om att det är inte bara där sådant händer tyvärr.

Här där vi bor blir man utfryst för att man vågar säga till om något är fel, av hela samhället.

Ha de gott.

/ Gurkiss

Hej Gurkiss Scrappande!

Usch ja.. sådant samhälle vi har. Dessa mekanismer finns tyvärr lite varstans och måste brytas, bra att det börjar uppmärksammas. Kram!

hej!
skulle du kunna rösta på min bikini?
https://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=RopS0krul2QAQjfxSinTF0HEkejzuHNBt3Us#bikiniGallery
jag skulle bli jätte glad om du gjorde de 🙂