Värmdöborna överkörda

Spread the love

Inget är nytt under solen…kan det bli en förändring? Läs mer på Värmdöleaks.

 

“I en ny rapport från Sveriges kommuner och landsting (SKL) framgår bland annat att Värmdöborna inte tycker att de har tillräckligt inflytande över kommunens verksamheter och beslut. Av de 130 deltagande kommunerna hamnar Värmdö under medel när det gäller såväl inflytande som deltagande.

Värmdö får underkänt när det gäller medborgarnas inflytande

Anna Lindberg, mamma på Djurö, som försökt påverka kommunen att inte lägga ner de kommunala dagmammorna genom att starta en Facebookgrupp:
– Det känns kört, som att politikerna bestämt sig på förhand, utan att tillfråga oss. De hittar bara fel nu för att få genomföra detta och lägger ner verksamheten oavsett vilka argument som framförs. Det är också ett väldigt hymlande; till dagmammorna har man sagt att inte gå ut till föräldrarna med information. För de vill inte ha in synpunkter.Ulf Wahlström, lokalt arbetsplatsombud på resursskolan i Gustavsberg, som försökt påverka kommunen i fackliga förhandlingar i samband med den utredning kring resursskolans framtid som nu är klar:
– Tjänstemän och politiker har inte pratat med oss överhuvudtaget. De har inte frågat hur vi arbetar. Ingen har varit här och tittat. Det är helt och hållet en tjänstemannaprodukt. Någon har suttit någonstans och skrivit en rapport. Många säger att vi dömts ohörda.Tina Ahlin, musiker boende på Värmdö, som för tre år sedan tillsammans med hundratals andra kämpade för att få kommunen att inte bygga både idrottshall och matsal på Grantomta Montessoriskolas skolgård:
– Engagemanget att bevara Grantomtas idyll var väldigt stort, år av möten, medborgardialog och genomförandegrupper. Det enda vi lyckades med var att rädda den lilla fotbollsplanen. Det är ju fint att det byggs för barnen, med noggrann, varsam hand hade kommunen kunnat bygga allt de ville, utan att det blev på så stor bekostnad av miljön. Det var många bortkastade kvällar i kommunhuset när vi hade kunna läsa godnattsaga för våra barn istället och det känns tungt i efterhand.”

Mer här

Värmdöpolitikerna har väl inte glömt att det är medborgarna som röstar fram dom.

 

 

 

 

1 comment

I min bloppis finns kläder, barnkläder, skor, elektronik, smink, smycken m.m. ca 400 olika artiklar att välja mellan, dessutom går 30% till välgörenhet!(:

Kanske letar du efter helt nya shorts eller en MIDSOMMARKLÄNNING? titta då på: https://xnathalie.blogg.se/2011/june/110615-saljes-snygga-shorts.html#comment eller https://xnathalie.blogg.se/2011/june/utkast-juni-8-2011.html#comment

Hoppas du hittar något passande! (: