Vi måste få fler jordgubbsodlare som odlar giftfria bär som smakar jordgubbe och inte farliga kemikalier. Det går inte att få tag i en eko gubbe så i år får vi vara utan den god ofarliga jordgubbstårtan 🙁 Om vi inte använder frysta krav jordgubbar!
Tänk också på vilken ost du sätter tänderna i …..
“Natamycin framställs av bakterien Streptomyces natalensis. Ostarna impregneras genom att de sänks ner i stora tankar innehållande natamycin.
Natamycinet lägger sig på ostens yta som ett skyddstäcke. Men det allvarliga är att natamycin inte alls bara används som antimögelmedel på ost. Det har i många år använts som veterinärläkemedel och som humanläkemedel mot ögoninfektioner, infektioner på händerna och svampinfektioner i underlivet. I Sveriges skrivs det veterligen inte ut längre men i Finland säljs Natamycin som ögonsalva under namnet Pimafucin och Pimafucort. Natamycin har många andra namn, till exempel Delvocid, Pimaricin och Natamax. Allt för att förvirra.”