Rädda Djuren

Spread the love

Vi kan inte få fortsätta att skrämma djur till döds med nyårsraketer varje år samtidigt som vi kallar oss för djurvänner…..planeten är till för oss och alla djuren!

Vi hoppas också på att få lyssna till fågelkvitter och sång till våren/sommaren då det i somras kläcktes ovanligt många koltrastar “Sveriges Nationalfågel” särskilt en liten koltrast tjej som är väldigt pratglad 🙂

th5OA9PG2T

“Djurens Rätt arbetar för att den fria användningen av fyrverkerier för privatpersoner ska stoppas och i förlängningen att alla fyrverkerier och smällare som skadar djur ska förbjudas (sedan år 2000 är det förbjudet att sälja och använda smällare men förbudet efterlevs inte alltid).

Det finns flera sätt att begränsa skadeverkningar av fyrverkerier:

  • Försäljningen och användningen av privatpersoner kan förbjudas så att användningen av fyrverkerier sköts av kommunen, som kan anordna fyrverkerier på fastställda tider och platser. Detta skulle möjliggöra att uppleva fyrverkerier samtidigt som skadeverkningarna begränsas.
  • Kommuner kan ta beslut som begränsar användningen av fyrverkerier. Som t.ex. i Ljusdals kommun som har begränsat användningen av fyrverkerier från kl. 21 på nyårsafton till kl. 01 på nyårsdagen.
  • I förlängningen förbjuda användningen av fyrverkerier som skrämmer och skadar djur och hitta alternativa metoder att fira ett nyår samtidigt som både djur, människor och natur slipper det negativa med dagens fyrverkerier.”

Låt oss få slippa se/höra lidande och död av våra djur och fåglar varje nyår….

Skriv under Uppropet HÄR!

 

Update!

2015-12-30

Anders Hallgren

Psykolog och hundpsykolog

 

“Hundar och katter chockas och springer bort. Många av dem traumatiseras för livet. Småfåglar dör av chock.

Det blir konsekvenserna av nyårsfyrverkerier, skriver hundpsykologen Anders Hallgren.”

Expressen