Botox hur dum fula vill vi bli

Spread the love
Varför ska djuren få lida för att vi tror oss kunna bli snyggare av giftiga kemikalier och får det att se ut som dockor med fisk käftar som förfular och som kan ge svåra biverkningar.

Nej tack!

Naturligt åldrande med lite rynkor här och var hör till så länge naturen har sin gilla gång.

gen159

Botox

“Botox licensieras för medicinskt bruk men används i ökande omfattning för kosmetiska ändamål. En injektion gör att ansiktsrynkor försvinner för flera månader framåt. Men priset för denna kortvariga skönhet betalas av hundratusentals möss.

Företagen Allergan och Merz-Pharma har fått godkännande för att använda alternativa testmetoder för botoxprodukter i EU. Dessa test baseras på mänskliga celler och använder inte några djur. Detta bevisar att det är möjligt att testa säkerheten hos Botox utan att utsätta djur för lidande. Företagen Ipsen och Eisai använder dock fortfarande det förlegade LD 50-testet. ”

Läs mer

Så här går djur testerna till