5 i topp för Bert Karlsson

Spread the love
Här kommer lite sommartips i hängmattan….

Lyssna på P1 i sommar med Bertan (reprisen här) kul med gubbar med skinn på näsan som inte räds för att framföra sina åsikter även om han ibland har hamnat i kylboxen bland andra visselblåsare.

Bert Karlsson Bertan

“Han blev ratad av Stikkan Andersson men gjordes till stjärna av Bert Karlsson. Nu har det gått 40 år sedan Paul Paljett i Trollhättan fick skivkontrakt.

Paul Sahlin firar 100 år, i det ingår att han själv fyllt 60 år och att det är 40 år sedan artisten Paul Paljett föddes. Och det är en minst sagt lustig väg till berömmelsen som han har gått.

Det utspelade sig i mitten på 70-talet när telefonen ringde i föräldrahemmet i Trollhättan. Paul svarade och en röst sade.

–  Är det du som skriver låtar?”

Mer på P4 Väst

Nostalgi !!

Paul Paljett - Guenerina

“Bert Karlsson, 70, från Skara blev företagare redan som 15-åring efter att ha beställt hem en företagarkurs på postorder.

I sitt sommarprat i “Sommar i P1″ berättar entreprenören och den före detta skivbolagsdirektören om drivet efter pengarna.

– Det gnisslade till inom mig, det var det här jag skulle satsa på. Redan som 15-åring startade jag en affärsverksamhet, jag anställde tre tolvåringar och vi sågade ved på det lokala sågverket och det gav faktiskt mycket pengar, säger Bert Karlsson och fortsätter:

– Men jag nöjde mig inte med det. Jag drev en minkfarm, plockade påskris i skogen, sålde jultidningar, samlade papper, plockade bär och kantareller. Allt som jag kunde få in pengar på.”

Bert Karlsson fick ta av sin sons sparkonto