Varning djurplågeri och otäcka bilder

Spread the love
Vad är det för fel på oss människor som kan utsätta liv på det mest grymmaste sätt både i forntid och nutid, lär vi oss aldrig av misstagen?

“Videoupptagningar visar hur djur som fraktas från EU till Turkiet för halalslakt utsätts för extremt lidande som strider mot EU:s regler för djurtransporter. Kreatur lastas på överfulla lastbilsflak, utan vare sig mat eller vatten i 40 gradig värme. En film visar kor som kejsarsnittas vid gränsen och får halsen avskuren utan bedövning.”

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-utsatts-djur-for-expremt-lidande-trots-eu-s-regler

“Hundratals mil

En del av bilarna har kört över 400 mil från olika EU-länder. Djuren halalslaktas i Turkiet och charkprodukterna säljs sedan i en rad EU-länder.

Sveriges veterinärförbund har skrivit till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och uppmanat honom att agera på EU-nivå. Till TT säger Bucht på måndagskvällen att så kommer att ske.

– Jag kommer att ta upp dessa grava missförhållanden med mina jordbruksministerkolleger i Bryssel vid nästa möte. Detta kan inte få fortsätta, säger han.

Inte från Sverige

Bucht säger att han fram till nu varit ovetande om det djurplågeri nötkreaturen utsätts för.

– Jag vet inte varför berörda myndigheter inte gjort kontroller och det är därför jag ska ta upp frågan.

Bucht påpekar att det inte går några djurtransporter från Sverige till Turkiet.

– Det är andra länder som är berörda. Men givetvis kan det komma produkter tillbaka från Turkiet till Sverige och på det sättet berörs svenska konsumenter. Det är bra att konsumenterna uppmärksammas på missförhållandena, säger han.”

Läs mer på Aftonbladet

thdice

Hmmm… är det någon som tror på förändring när storfräsarna lovar att det skall hända saker? Det enda som kan hjälpa är konsument makten, var noga med vad Ni konsumerar för idag finns det hur mycket billigt skit som helst på marknaden en del är rent av livsfarliga både när det gäller mat  (köp äkta vara utan tillsatser) och prylar. Det är människor och djur som blir lidande nu när girigheten har blivit en global sjukdom!

Tänk först handla sen!