Varning för äldre bedragare på Värmdö

Spread the love

Nu har det hänt igen!

En äldre kvinna i Hemmesta på Värmdö blev avlurad sitt kontokort och kod blev av med 30 000 :-

äldre bedragare

“Med ett fult knep lyckades bedragare lura en äldre kvinna i Hemmesta på stora summor pengar. Nu vill polisen varna andra äldre.

Vid 17-tiden i lördags ringde telefonen hos en äldre kvinna i Hemmesta. En man påstod att han behövde 2 000 kronor till att bärga hennes bil. Lite senare ringer en person på kvinnans dörr och säger att 2 000 kronor inte räcker, det behövs mer pengar.

I god tro ger kvinnan personen både kontokort och kod, och personen förvinner. Bedragaren tar sedan raskt ut 30 000 kronor från hennes konto. Åldringsbrott av det här slaget är ganska vanliga, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral.

– Ja, tyvärr. De riktar in sig på äldre, och det finns många olika taktiker. De kan ringa på och påstå att de ska syna elementen, eller att de behöver skriva en lapp till någon i huset som inte är hemma. På så sätt tar de sig in i lägenheten och kan stjäla föremål eller pengar.”

NVP/Värmdö

Försök inte lura mig

Försök inte lura mig - Film 2: Ditt hem är din borg

Vilka säger att det går bra för Sverige…..inom vilka områden? Det verkar mer som allt förfaller här i landet…… 8888