Vår sjuka mat år 2017

Spread the love
Vi behandlar djur och människor som skit och tycks inte förstå att detta slår tillbaks på oss själva. Hur dum kan människan bli…..   att man själva kan vi bli sjuk om vi äter denna kyckling som producerats i Valla borde väl inte vara svårt att förstå eller är det inte DET?
Det verkar vara så att våra förfäder var mycket duktigare på att hantera kycklinguppfödningen…. snacka om att utvecklingen går bakåt ;-(

Kronfågel

“Övertid och sjukdomar

Det höjda produktionstempot påverkar även de anställda. Förra året tvingades exempelvis hela produktionslinjen till övertidsarbete fler än 200 dagar på slakteriet i Valla.

– Och vi har har noterat att personal drabbas av tarm- och magsjukdomar. Troligtvis på grund av att de kommer i kontakt med det smittade köttet, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

För att få bukt med smittan desinficeras anläggningen med starka kemikalier. Anställda tvingas bära gasmask för att skydda sig mot rengörningsmedlet som innehåller en blandning av klor och kaustiksoda. Flera har klagat på andningsvårigheter. Andra har fått gå hem med yrsel.

– När vi påtalat att företaget måste förbättra ventilationen, svarar en av cheferna ”det kostar pengar, de får ha gasmask på sig”.”

Svenskar äter allt mer färsk kyckling – trots smittorisk