Det kan bli Båtstrejk!

Spread the love

Ni som tänker ge er ut till Skärgårdsöarna tänk på att det kan bli båtstrejk!

“Skärgården 01 maj Befälen för skärgårdsbåtarna kan gå i strejk nästa fredag om Svenska fartygsbefälsföreningen och Almega Tjänsteföretagen inte kan komma överens om fartygsbefälens löner. Förhandlingen har pågått sedan i höstas och nu tas medlare in för att lösa konflikten.

– Lönerna ser väldigt olika ut. Det kan skilja 1000–tals kronor mellan de olika befattningarna och det vi vill ha är samma villkor på de olika rederierna, säger Christer Lindvall, verkställande direktör på Sveriges fartygsbefälsförening.
Förhandlingarna har pågått sedan i höstas och när de båda parterna inte lyckats komma fram till en lösning har medlare tagits in.
Men om de båda parterna inte kan mötas kan det bli strejk den 13 maj.

“Resenärerna ska inte drabbas”
Bolag som Strömma Turism och Sjöfart, Utö Rederi AB, Blidösundsbolaget, Stockholms Sjötrafik AB och Tema Shipping/ Tema skärgård, berörs om strejken blir av.
– Vi försöker lösa det här så att den tredje partnern inte drabbas. Skärgårdsborna kommer att kunna ta sig till och från skärgården då vi kommer att ha båtar som går. De kommer dock inte att gå lika ofta, säger Christer Lindvall.”