Hemtjänstens tjuvar!

Spread the love

Återigen har sjuka äldre drabbats av stöld, det finns numera inga som helst gränser när det gäller den egna girigheten. Att det stjäls inom vården är inget nytt det har alltid funnits men tillvägagångssättet blir allt fräckare och fantasin når inga gränser. Det säger mycket om vilket samhälle vi har “Hur vi behandlar dom sämst ställda”.

“En mycket fräck stöld drabbade en äldre kvinna i Gustavsberg i måndagskväll. Under förespegling att det var hemtjänsten som kom på besök tog sig två kvinnor in i lägenheten och stal 27 000 kronor i kontanter.

Stölden inträffade strax efter klockan 19.30 på måndagskvällen. Det är oklart hur de båda tjuvarna presenterade sig, men den äldre kvinnan tog, enligt polisen, för givet att det var hemtjänsten som kom. När hon öppnade dörren trängde sig de båda kvinnorna in i lägenheten.
Metodiken är tyvärr inte helt ovanligt.
I mars berättade NVP om hur en 82-årig kvinna i Finntorp lurades att släppa in en kvinna som sa att hon kom från landstinget. Under tiden den 82-åriga kvinnan fick information om hemtjänst och distriktssköterskor länsades hennes lägenhet på värdesaker.”